Català - Castellà - Anglès - Francès
Pase de Fotografies de Toloriu
boto per anar al inici
boto per anar a la seccio de situacio
TOLORIU, A ON LES BRUIXES HI FAN EL NIU
Botó per anar a la secció d'història
Botó per anar a la secció de Mapa
Boto per anar a la seccio destacats
Botó per anar a la secció de Llocs d'interès
Botó per anar a la secció de Festes
 Boto seccio rutes
Botó per anar a la secció Entorn Natural
Botó per anar a la secció de Fotos
Botó per anar a la secció Serveis
Botó per anar als enllassos
    Cova de les encantades - Sant Cristòfol - Visita Arsèguel - ESGLÉSIA ARXIPRESTAL DE BAR - Obaga de Toloriu - El Quer Foradat

 

copyright  ©     -    2006   -    toloriu@toloriu.com    -    Llacier S.A.        -    www.toloriu.com
 

P.0: Aquesta és una ruta més tranquil·la, se surt del poble per la carretera asfaltada i de seguida troben el trencall Quer-Bar, però nosaltres agafen el que fa pujada en direcció al Quer, una recta pel murs de Ca la Serra i en un par de corbes arribem en 15 minuts al P1.
P.1: Una corba tancada on per l'esquerra comença un camí que fa baixada, el qual agafem, té una sola corba tancada i en altres quinze minuts arribem en 30 minuts al P2.
P.2: El poble de Bar, baixeu pel carrer principal i passegeu pels carrers de més de mil anys d'història, Bar ha estat la capital de la sotsvegueria del Baridà, del comptat de Cerdanya, i per això la seva església és arxiprestal. L'any 1996 el bisbe de la Seu va oficiar la missa per la restauració de l'església, si està oberta (poques vegades) podreu veure una església d'estil romànic de planta llatina molt rústega. A Bar trobareu l'antic forn, cases restaurades, carrers que envolten el castell, i les runes d'un castell, cap de la baronia, que sense una restauració per mantenir les poques parets que encaren queden en pocs anys haurà desaparegut del tot, les ruines de Santa Llogària, etc.. Abans de sortir del poble podeu comprar uns exquisits formatges de cabra, amb Q de qualitat de la formatgeria del poble: Formatgeria Baridà.
La tornada la farem per la carretera asfalta, si porteu formatges es farà més curta, sortirem direcció a la carretera nacional i en 5 minuts arribarem al P3.
P.3: La cruïlla que puja a Toloriu o baixa cap a la nacional, evidentment anirem cap a l'esquerra per pujar fins a Toloriu, si caminem tranquil·lament en vint minuts més estarem de tornada la plaça Major.


Distància: 3.2 km total    Desnivell: 84 metres   Senyalització: no hi ha senyalització    
Duració: Anada 30 min. Visita el poble el temps desitjat. Tornada 25 min.


 

ESGLÉSIA ARXIPRESTAL DE BAR
Escut de Toloriu